Autor: 021.rs / foto: mzliman.org

Novi Sad
15.06.2016.
11:50 > 11:59
Stanovnici Limana imaju velikih problema sa smećem zbog neuređenih prostora za odlaganje otpada i nedostatka ispravnih kontejnera.
  • ns

    15.06.2016 21:01
    Posto zivim u kuci kontenere ne koristim, osim kada u prolazu moram nesto da bacim (limenku ili flasu od soka) posto su kante za otpatke 99% vremena prepune jer niko ne menja dzakove. Ti konteneri (podzemni i ovi obicni) su odraz stanja nase drzave, rasulo. Nazalost dovoljno je da jedan baci pored i odma ce povuci njih 15 da isto to urade. Gledam ljudi renoviraju stanove (ili se sele) pobacaju wc solje, lavabo, rastavljen namestaj da to neko razvlaci i pravi dodatan svinjac. Mi kada smo selili stan, otisao sam u cistocu i zakupio komunalni kontener, 2500 dinara, oni ga ostavili ispred zgrade, ja ga lepo napunio, oni odneli, niko ne bi rekao da sam ja ispraznio stan, i niko nije morao da cisti za mnom. Nije da se hvalim ali ja to tamo za poslednjih 20 godina nisam video da je iko uradio, uvek nabacaju sve oko kontenera i to se tako prvo razbacuje, premesta, dok neko ili ne odnese ili ovima iz cistoce dojadi pa pokupe. Gledao sam sa terase kada je pao kontener sa kamiona i ostetio kontener i kamion jer je neko nabacao sav sut od renoviranja u njega, takve treba kazniti. Postoji komunalna policija, ali ne oni jure babe koje prodaju cvece ili sede u kaficima i piju sok. Drugi problem su ovi politicki korektno receno sakupljaci sekundarnih sirovina. Oni na vec ovakav skrnavluk cine stvar jos gorom. Kidaju kese, razbacuju djubre, cede flase i limenke na beton pre nego sto ih zgaze. Obijaju te nove podzemne i izvlace stvari iz njih, strasno. Treba svi da se komplet naucimo reda.
  • dule

    15.06.2016 19:55
    Nikita
    15.06.2016 • 12:14
    Ne(kultura)


    A šta sam ja leba ti kriv?

    Ja svoje đubre bacam u kontejnere. Nikada na ulicu. I svoju decu sam tako naučio.

    Šta ja treba da radim. Da šamaram ove koji bacaju đubre. Ne smem. Ima čiji je to posao.

    I nemoj molim te tu uravnilovku "svi smo krivi". Nismo. Krivi su oni što se ponašaju kao stoka. A ja nemam zakonska prava da ih kažnjavam.

    Inače, kad su se Srbi doseljavali u ove krajeve i oni su se ponašali kako su navikli u starom kraju. I šta misliš, kako su ih vlasti uredile? Tako što su rekli "svi smo krivi"? Jok. Satirali su ih i fizički i finansijki. I gle čuda. Uspeli su.


    Nismo svi krivi.
  • Demokratija svuda

    15.06.2016 18:57
    Objasniću vam malo prljavštinu na Limanu. Eto, na primer klupa kod doma Zdravlja, sa bUlevara Cara Lazara. Idem, kad ono sede dva momka. Delije.
    Oko njih, svega. Plastične flaše piva, semenke, tona, pljuvačke, na litre.
    Jedino još nisu nuždu ispred klupe obavili, ali verovatno jesu negde u grmlju iza.
    Odakle su? Pa, izgleda iz zgrada preko puta, Aleksandrovih. Podstanari.
    Navikli negde tamo da tako sede i pljuckaju, pa i ovde im je to dobro.
    Mogli bi tako i 24 sata. Mislite li da bi im prišao neki oblik službenog organa?
    Nema šanse!
    Izgleda da ta Komunalna policija najviše služi za obračun aktuelnih vlasti sa prodavcima sirotinje radi preživljavanja.
    Dok za to vreme ista ta vlast pušta velike da se bahate.
    Nisu na Limanu Limanci i Novosađani ti koji stvaraju smeće, jer nikada tako nisu vaspitavani. I na Dunav kad odu, oni pokupe, a ne bacaju okolo.
    Jer je sve to njihovo.
  • Dule

    15.06.2016 16:17
    Ah, Liman najurbaniji, leglo narkomana i crvene elite.
  • Nervirach

    15.06.2016 15:32
    Ah, elita. Glavno da nas iz niske gradnje zajebavate. Mi ocistimo ispred kuce, okrecimo, pocistimo sneg, izbacimo kante ispred ulaza. Ti sto izbace smece iz vikend nadelja to su vase komsije sto imaju stanove. Smetaju vam niske kuce a one jos jedino imaju travice i koje drvo. Pocrkali bi bez njih, elito.
  • Joca

    15.06.2016 14:57
    javasluk
    Zasto komunalna policija okrece oci od tog problema,dozvoljava se da pojedinci lome kontejnere,prevrcu otpad po njima ali i izbacuju pored njih ono sto im ne odgovara.
    Radnici cistoce su krajnje neuredni u odnosenju smeca,prljaju ulice,lome kontejnere i ostala sredstva.Kazne kazne i samo kazne dovode bahate nasilnike u red. Pomoci mora i policija,razna nepropisna i krajnje opasna vozila sluze za sakupljanje otpada , redovno ih korisnici voze uzduz i popreko po bulevarima ulicama i yelenim povrsinama veoma bahato,naravno i to se tolerise.
  • Zivan

    15.06.2016 14:37
    Liman vazzi kao kvart u kome stanuje bogatiji sloj Novosadhžjana; dakle, elita prlja grad...
  • Arthur Dent

    15.06.2016 14:22
    Čija je "briga" ono ruglo od javne deponije kod Satelitske pijace? Ne mogu da verujem da komunalna policija i čistoća dozvoljavaju da neko prikuplja i gomila smeće, stvara leglo insekata i glodara, naspram mesta gde se prodaje hrana. Jedino da neko od novinara sa 021 ode i napravi foto reportažu, pa da se neko seti da počne da radi posao za koji je plaćen od naših para.
  • brod ludaka

    15.06.2016 13:37
    Na zalost izgleda da ne moze drugacije u sredini koja redovno prati sta je novo sa Gastozom .
  • Kazamat

    15.06.2016 12:39
    Jako daleko je vreme kada ce ova sredina izaci iz tamnog vilajeta srednjeg veka.
  • Švić!

    15.06.2016 12:34
    Liman je veoma popularan za ljude sa mercedesima iz vikend naselja.
    Dođu, prikoče, izbace smeće i nastave. Ne trude se da otvore otvor novog kontejnera.
    Takođe, gospodo iz Čistoće, moraćete obezbediti automatsko otvaranje tih otvora i daljinske upravljače.
    Jer dosta gospode neće da se zamara sa otvaranjem otvora, nogom ili rukom, već izbace pored.
    Na to se nije mislilo kada su kupovani novi tipovi kontejnera...
  • kolaps

    15.06.2016 12:19
    Sta drugo ocekivati u drzavi starleta i politicara bandita . Mozda kulturu i kucno vaspitanje ?
  • Nikita

    15.06.2016 12:14
    Ne(kultura)
    Dzaba nama sva resenja, poput podzemnih kontejnera, kada gradjani nece da ih otvore i ubace smece u njih. Da bi grad bio cist, kultura mora da postoji. Izbaciti ceo namestaj pored kontejnera je sramota. Uvek je neko drugi kriv, vec vidim da se krivi politika i oni koji su se doselili u ovaj grad. Nije istina, krivi smo mi, svi zajedno, jer ne znamo osnovnu kulturu i nije samo u smecu, vec u svakom pogledu ovog drustva, koje ne zna da kaze dobar dan kosmija i sl, vec glava dole i namrgodjen pogled.
    Sramota.
    Treba da se krene sa kaznjavanjem svakog ko pljune na ulici pa sve ostalo, za svaku kesu, zvaku i sl.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna